24 iunie 2010

Din categoria: "Chinez mic de pus in valiza"Zi de joi, ca daca nu ar fi fost, probabil nici nu s-ar fi povestit. Insa, cum exista suficiente cuvinte in vocabular si energie nici cit locatarii unei piramide egiptene, o sa ma limitez cu elucubratiile doar la ceea ce este important. Adica mincarea :)
Inutil sa incepem a croseta povesti pe marginea ingredientelor unei reusite culinare extraordinare, pentru ca modestia ma caracterizeaza (NU!). O sa spun doar ca nu am respirat pe tot parcursul ingurgitarii unui platou generos si ca nici un animal nu a fost ranit in timpul filmarilor. Ma rog, al photo session-ului!

De dragul cifrelor:

200g orez cu bob lung
100g paste din orez
2 morcovi
1 ceapa rosie
3 cepe verzi
seminte de mac, susan si in, otet din orez, sos de soia
lamiie, ulei de masline, sos dulce de ardei iute, praf de chilli si un ardei iute mic si al dracului din productia proprie
300 g piept de pui
3 inimi de curcan

In timp ce va agitati ca un Pepsi la intilnire cu niste pastile de Mentos, puneti la fiert orezul. In cazul meu la steamer, ca asa ii sta bine orezului.
IMG_6872

Se taie pieptul de pui fisii si se aseaza in pozitia Lotus, spre meditatie, intr-o marinata de ulei de masline, praf de chilli, zeama de lamiie, si sos dulce de ardei iute. Exercitiul Zen va avea in vedere cele treielemente fundamentale: respiratia, pozitia corpului si atitudinea interioara. Astfel , puiul va anihila orice urma de distinctii dualiste de tipul adevarat-fals, eu-tu, flamind-satul.

Lipsit de posibilitatile materiale ale unui Chef, utilizati totusi cel mai bun cutit de care dispuneti pentru a transforma inimile de curcan in niste rondele ce isi vor gasi linistea stropite cu otet de orez. Un pic de sare si experienta lor va fi desavirsita.

IMG_6875 IMG_6876 IMG_6878

Va asezati in kiba-dachi (騎馬立ち) si transformati ceapa in inele, morcovii in bastoane si ceapa verde in nimic altceva decit… ceapa verde taiata. Fi-vor stropite cu ulei de masline, lamiie si piper pentru a putea fi in forma maxima pentru confruntarea fierbinte in care se vor arunca asupra semintelor de mac, susan si in din wok-ul incins.

IMG_6879 IMG_6880
 IMG_6881IMG_6882
Kumite-ul se va desfasura intr-un ritm ametitor, loviturile scurte fiind urmate de strigate de lupta ce te vor ajuta in controlul respiratiei.
Carnea de pui se va rumeni caramelizind usor sosul dulce de ardei iute, inimile de curcan se vor incinge teribil,
Rezultatul acestei inclestari se consuma, dupa cum spuneam, pe nerasuflate !

 

IMG_6884 IMG_6886 IMG_6887 IMG_6891 IMG_6892

Niciun comentariu: