20 iunie 2010

Evident

ca, precum fumatorul cu intentii bune, imi tot repet inca de la crearea acestui loc cu pretentii de blog, ca voi scrie. Pe masura ce, bineinteles, am ce scrie. Pentru ca , slava cerului, sint destule facute si nespuse. Normal ca ma refer la retete si alte lucruri deloc rusinoase.

Buna traditie a retetelor erotico-aromate se rupe, se pierde precum portul popular in meandrele dezvoltarii si progresului ca si lanturi catenice ale amfetaminei cotidianului pe care il traim. Ori ca David cu tabieturile sale matinale sau extrem de matinale isi face simtita prezenta mai rau decit radicalii liberi ce dau masura semnelor imbatrinirii, ori ca job-ul, familia mea si gatitul reusesc sa ocupe tot timpul de care dispun pentru a fi activ.

Ma incapatinez totusi. Nu cedez atit de repede.

Capsuni revolutionar de aromate si rosii , brumate nitel asa cum le sta bine, si-au dat intilnire cu niste zmeura roz, un pic cam gay, dar cu sanse de a fi adusa pe calea cea dreapta, in ciuda straiului de un roz aprins. Desi nu se cunosteau inca din piata, gheata a fost sparta repede, in ciuda faptului ca frigiderul nu e tocmai cel mai potrivit loc pentru o prima intilnire.

Tineretea! Inconstienta aceea frumoasa care da culoare si gust fiecarui moment in care ai impresia ca nimeni nu stie mai bine ca tine cum se traieste cu adevarat, si-a facut aparitia in tablou, astfel incit nu a durat mult pina ce capsunile, un pic mai mature si cu experienta, au sucit capetele zmeurei, asa ca trecutului ei gay s-a transformat pe loc intr-o amintire a unor experiente nefericite. Rozul a devenit rosu , purpuriu si parfumat, si -inghesuite unele in altele- au trecut repede de “first base” .

Ar fi fost pacat ca toata aceasta poveste parfumata a unei Seherezade cu ochii mici de somn sa nu capete consistenta. Una usoara, pufoasa si nu neaparat dulce, pentru a lasa in lumina reflectoarelor pasiunea fructata. Oua galbene ca sofranul s-au incins intr-un dans ametitor cu zaharul pasional si dulce asa cum il cunoastem cu totii, petrecerea fiind usor incetinita ca si ritm de catre faina care cauta un virf de sare.

Amestecul acesta s-a insinuat printre personajele principale ale povestii noastre si , laolalta, s-au lasat prada aerului fiebinte al cuptorului.

Cu ultimele puteri, cel care va povesteste, a zapacit o frisca mai tinara  si a convins-o sa stea deasupra. Preferintele sint preferinte, nu ai ce sa faci cu gustul omului! Ba nu! Il poti supune exploziei de gust si culoare, linga o ceasca de cafea, cum ii sta bine oricarui personaj care incearca sa isi savureze  dimineata.

 

s&r pie strawberry and raspberry pie s&r pie slice

 

De dragul cifrelor:

300g capsuni

200g zmeura

140g zahar

120g faina

4 oua

1 virf de cutit de sare

200g smintina pentru frisca

 

Sa aveti pofta!

2 comentarii:

daniela spunea...

what can I say? I have no words for this anymore.

mircea spunea...

nothing. silence is good, too.