27 iunie 2010

Nici nu stiti ce pierdeti!

E destul de greu sa fii si dantesc si sugubat in acelasi timp, insa nimeni altul decit prietenul meu nu putea reusi performanta aceasta  prin postarea textului de mai sus pe poarta garajului domniei sale.

Daca nu ar fi fost, cu siguranta ar fi trebuit inventat, mama din dotare fiind absolvita de orice vina doar pentru ca l-a adus pe lume. Despre educatie nu o sa pomenesc nimic, pentru ca alergatul in jurul mesei din sufragerie cu scopul administrarii corectiilor fizice menite sa il ajute sa evolueze intelectual si ideologic nu cred ca au contribuit prea mult la personajul delicios care este acum,

Probabil voi gasi suficiente moduri ca sa ii arat ce a pierdut astazi, insa pentru moment, voi incepe cu postarea aceasta…

Fiindca tot ne-am adus aminte de macaronarul fara geaca de piele si gagica tinara, si pentru ca Beatrice probabil nu avea accent de peste Prut, o sa savuram o pizza. Alaturi de berea rece din frigider tinde sa devina o mincare traditionala romaneasca, asa ca nu mai are nevoie de prea multe prezentari sau “floricele” de stil.

De dragul cifrelor:

50ml ulei de masline

320ml apa

2 lingurite de sare

640g faina

5g drojdie uscata

Ar da bine la public sa spun ca framintam toate ingredientele cu pasiune, ca dupa un zbucium creator al carui rezultat este coca de aluat , asteptam cu rabdare sa dospeasca la cald o ora… Insa realitatea cruda este ca am pus toate cele de mai sus in masina de piine si intr-o ora si jumatate am avut pe blatul de lucru aluatul ideal pentru o pizza delicioasa.

Topping-ul, in cazul nostru a fost o mixtura de ciuperci, ardei gras, piept de pui, cascaval, rosii si salam italian. A nu se uita sosul ( sau “sotul” , cum cu drag spune Monica ) care e o treaba extrem de gustoasa compusa din: rosii decojite, ulei de masline, usturoi, oregano si busuioc.

Fotografiile spun tot ce as strica eu prin cuvinte…

IMG_6965 IMG_6966 IMG_6968 IMG_6970

Am uitat sa ii pun alaturi ceea ce ar fi facut lucrurile mai triste! Imi cer scuze pentru scapare! ( Binenteles ca este vorba despre carti! )

IMG_6996

 

Desi postarea aceasta are toate sansele sa fie prea lunga, nu ma voi opri aici, pentru ca ziua de duminica fara desert nu ar avea nici un farmec.

Discutia despre cifre include 100g unt, 125g zahar, 2 oua si 300g faina. Utilizind robotul din dotare sau mixerul ( pentru cei care nu il au stricat ca mine ) se bate untul impreuna cu zaharul pina incep sa faca spume precum Vadim explicind ce va face el cind va fi presedinte.

Se adauga ouale si faina pina cind consistenta aluatului devine suficient de compacta si aproape sfarimicioasa ( ce-mi place cuvintul acesta !).

IMG_6938

Rezultatul se pune la frigider pentru o jumatate de ora,

IMG_6940

iar dupa scurgerea acestui timp trecem la procesarea a ceea ce va deveni tarta cu bezea si fructe “di sezon”.

IMG_6954 IMG_6955 IMG_6956

Aluatul se va intepa cu furculita si va merge la copt “orb” pentru 15 minute. Temperatura 180 grade.

Intre timp, ca sa nu va plictisiti, bateti frumos 4 albusuri spuma, iar cind aceasta e suficient de ferma, turnati “in ploaie” cite doua linguri de zahar tos pina cind consumati toate cele 250 g zahar pe care vi le-ati pregatit pentru asta. Un praf de sare ar trebui sa va asigure ca veti avea parte de o compozitie frumoasa, densa si stralucitoare de bezele.

Avind in vedere ca aluatul de tarta este deja copt, lasati sa se raceasca un pic, cit sa nu bulverseze compozitia de bezea, asezati-o pe aceasta unde ii este locul ( adica peste aluat si executati miscari de decorare haotica si lipsite de bun gust cu nimic altceva decit fructe “di sezon”. In cazul sezonului nostru, capsuni si zmeura.

IMG_6957

Cu siguranta v-ati dat seama pina acum ca ati ramas cu stoc excendentar de compozitie de bezea. Insa nu a fost o miscare lipsita de sens sau care nu a putut fi prevazuta. Intrucit urma sa va spun ca avem de facut hamburgeri.

Iata cum: coacem “chiflele” de bezea decorate cu ce avem prin sertare. 160 de grade in cuptor, timp 30 minute.

IMG_6960 IMG_6961

Le scoatem nerabdatori  si le lasam sa se raceasca, dupa care insinuam intre doua “chifle” cea mai buna inghetata de pe planeta, inghetata “Anca” :)

IMG_6985 IMG_6987 IMG_6988 IMG_6989 IMG_6990

Sper ca nu ati uitat ca avem tarta in cuptor! Fuga! Daca nu va grabeati, naiba iesea!

IMG_6963 IMG_6981 IMG_6982 IMG_6984

Mda… Cam astea ar fi imaginile pentru ziua de astazi. Nici nu stiti ce ati pierdut…

Niciun comentariu: