22 iulie 2011

Adidasi Mike, iFone si casetofoane Panascanic…

… iar lista ar putea continua aproape la nesfirsit, atunci cind vorbim despre micii nostrii prieteni galbeni, mereu prezenti in realitatea inconjuratoare a oricarui popor.

Degeaba se chinuie prietena Smaranda sa ne povesteasca despre ceea ce va fi noul “Burrbery Body” , daca poate chiar inainte de lansare vor fi aparut in piata milioane de sticlute pe care sa scrie “Burbery Body”. Lucrurile sint clare: se inspira, sint inspirati si, uneori ne inspira.

Si, daca in copilaria si pre-adolescenta ante decembrista, elementele de inspiratie cu ochi oblici erau in special canalizate in directia Samo Hung si Jackie Chan, ieri am vrut sa fiu doar un mic chinez. Din ala mic, galben si transpirat, ascuns intr-o hala sordida, care copiaza din zori si pina in noapte produse originale.

Asadar, zis si facut… Intrucit eram in forma maxima, randament 120% si energie dezlantuita… dupa 10 ore de munca si 2,5 km de mers pe jos prin caldura, nu am rezistat tentatiei provocate de reteta Codrutei. Despre reteta de cookies vorbesc, ce naiba! Doar nu va imaginati ca eram in stare sa fac vreo piine din aceea apetisanta!

Uitati si voi cit de frumos era afara! Cum sa nu cazi in starea melancolic zapacita si sa iti scoti la iveala creativul din tine…

Pictures2

Teoretic, urmatorul pas era sa zic : “Zis si facut” , dar ce te faci cind in loc de alune de padure nu ai nici macar seminte de floarea soarelui? Iti spun tot eu: te transformi in mic chinez. Astfel, profitind de legea permisiva a statului  care cu marinimie te obladuieste si iti da orezul de zi cu zi, schimbi titlul retetei ca sa nu interfereze cu legislatia internationala si… prestezi.

So, let me introduce you Oat Mill Raising Cookies Smile, an old and well known recipe , here in Sichuan Province.

Se ia reteta internationala

Timp necesar:
- cantarit, amestecat ingrediente: 10-15 min
- repaus in frigider: 1h (minim 30 min)
- dat forma si copt: ~ 5+12 min

Ingrediente:
- Unt (moale) 80% grasime: 150 g
- un ou mare
- Zahar vanilat: 1-2 pliculete
- Zahar brun: 110 g
- Faina alba, pentru toate scopurile: 135 g
- Bicarbonat de sodiu: jumatate de lingurita
- Scortisoara macinata: jumatate de lingurita
- Sare: maxim un sfert de lingurita
- Fulgi de ovaz (vezi nota): 160 g
- Stafide: 150 g
- Alune de padure (prajite si sfaramate in bucati): 80 g

 

si se adapteaza, dupa cum urmeaza : in loc de unt, avem margarina, in loc de zahar brun avem zahar alb , in loc de zahar vanilat punem esenta de vanilie Dr. Smecher si in loc de alune de padure … coborim pina la magazinul din colt si luam seminte decojite de floarea soarelui.

IMG_3375IMG_3377IMG_3379IMG_3380

Ingredientele se imprietenesc intre ele, exact dupa dupa ati citit probabil deja , iar rezultatul este unul cu siguranta impresionant Smile 

Daca aveti inspiratia sa imortalizati momentul folosind un aparat Mikon, in timp ce se aude pe fundal o muzica relaxanta din casetofonul Panascanic, eu spun ca ati dat lovitura!

Iata ce mi-a iesit mie…

IMG_3388

IMG_3399

IMG_3406

Si , cum ceva bun nu vine niciodata fara ceva bun, va aduc la cunostinta ca si apusul era demential.

Pictures3

 

 

4 comentarii:

codruta spunea...

esti incredibil! Iti vin cuvintele ca unse! iar cookiesurile tale arata grozav! ps. sa stii ca sunt foarte bune si fara alune. daca mai esti vreodata in situatia de aseara, poti elimina alunele complet, raman doar stafidele. si daca vrei alte variante poti pune chocolate chips si stafide. sau doar chocolate chips. dar ajungem deja la alta reteta :))

Daniela spunea...

Imi place cum povestesti... faci omul sa se simta bine...

mircea spunea...

Multumesc frumos Daniela. Astfel de cuvinte, precum cele spuse si de Codruta ma fac sa imi regasesc energia de a-mi continua scrierile pe blog. O seara frumoasa!

Deco pentru copii spunea...

Buna seara, dragilor! Nu stiu cum s-a facut dar am trecut pe nesimtite de la un blog despre paine scris si preparat excelent de Codruta la unul impresionant si amuzant scris de Mircea. Iata ca am ajuns sa relationez cu oameni de calitate pe net pentru ca "in real life" foarte slabe sanse! Bravo!