10 august 2011

Studiul

 

aprofundat al istoriei conflictelor va evidentia cu usurinta faptul ca ele sint asimetrice. E scris si in carte.

Teoria, dar mai ales practica, ne confirma ca diferentele de strategie si actiune in astfel de situatii, dau masura diferentelor care transforma pe unii in cistigatori, iar pe altii in invinsi. Ceea ce autorii manualelor clasice de teoria conflictelor nu au evidentiat pe vremea cind teoretizau teoria, era tocmai ingredientul minune: atitudinea.
Facem introducerea asta lunga, intrucit vrem sa demonstram nivelul ridicat de cunostinte, vocabularul dezvoltat, atent stropit si supravegheat de daunatori si aleasa educatie care ne indeamna sa... persistam in pacat.

Caci despre asta este vorba. Nu despre intrecerea intre cercetatorii britanici si cei americani si nici despre medierea conflictului londonez de catre fortele de politie din Insula, scolite probabil la Julliard.

Asadar, astazi, dragii mei, vom vorbi iar despre porc.

O sa va intrebati care este legatura, iar eu o sa fiu foarte direct: nici una!

Pur si simplu vom refuza politicos sa mai ridicam la rangul de truism faptul ca un consum regulat de carne de pui indopat pina la paroxism cu antibiotice si hormoni, reprezinta baza unei nutritii sanatoase si corecte.

Gata! E binecunoscut faptul ca vorba lunga duce la o scadere considerabila a cash-flow-ului, asa ca profitam de faptul ca Alexandru alearga dupa un catel si trecem la executia unei lucrari de mare ... aroma.

400g muschi file, de porc ferches, autohton si vorbitor de limba romana se pregatesc de iesit in lume. Si cum altfel sa iasa in evidenta decit aromate cu niste cimbru tinar, vesel si cu ochii sclipind de verde imbietor.

Photo 10.08.2011, 19 24 49Photo 10.08.2011, 19 26 52

Sedinta de Spa se prelungeste, gomajul fiind asigurat de nitica sare grunjoasa si piper proaspat macinat. Intrucit tot trupul sau sculptural trebuia sa capete si hidratarea necesara, uleiul de masline extravirgin si-a adus aportul, cu citeva picaturi bine plasate.

Photo 10.08.2011, 19 28 44

Liniste... Mirosul de pamint reavan, spalat de milioanele de picaturi de ploaie ce compun o geniala simfonie tacuta, isi face simtita prezenta, aratindu-se de dupa fereastra intredeschisa. Ma uit la el, il adulmec si ma minunez prin toti porii cit de fericit poti fi sa ai sansa sa iti tratezi simturile cu astfel de minunatii.  Frunzele din copaci isi povestesc una celeilalte despre niste rude indepartate de a saptea spita pe care le-au zarit in seara asta la "30 minutes Meals, with Jamie Oliver", toata palavrageala lor aducindu-mi aminte despre faptul ca uitasem sa scot pe masa rosiile, usturoiul si ardeiul iute.

Photo 10.08.2011, 19 17 06Photo 10.08.2011, 19 19 06

Dezbracam tomatele alea imbujorate, vreo 5 la numar, si le inghesuim in vasul robotului de bucatarie printre 4 ardei iuti si 4 catei de usturoi, ce latrau cu lacrimi in ochi. Lacrimile erau de fericire. Fericirea de a fi dat nas in nas cu semintele de ardei iute, dragele de ele!

Photo 10.08.2011, 19 19 59Photo 10.08.2011, 19 22 24
Putem sa ii spunem salsa. Ne putem risca sa pronuntam gazpacho. Insa nimic nu poate exprima intr-un singur cuvint ceva ce daca nu ar fi fost inventat, viata noastra ar fi fost lipsita si de culoare, si de gust, si de pasiune.

In ciuda administrarii de multivitamine si lecitina, in acest moment putem uita cu usurinta despre faptul ca undeva, intr-o caserola, incearca sa isi scoata in evidenta calitatile atletice, muschiul. Infamul muschi de porc.
Pentru ca ceea ce am omis sa va povestesc e ca , daca din vasul de robot se ridica ametitor un parfum demential de rosii si usturoi, peste tot in bucatarie domnea o aroma de piine calda. Stiu Florine, carnea este leguma de baza... Insa atunci cind se intilnesc cele doua entitati mai sus amintite, carnea e pur si simplu de prisos. E un menage a trois defect din faza de conceptie, un 68 culinar demn de o seara de neuitat...

Photo 10.08.2011, 19 33 23

Fiindca totusi am pornit la drum cu gindul sa pacatuim, ne indreptam atentia asupra fileului, asezindu-l pe gratar pentru a prinde ceva culoare specifica sezonului acesta torid. 3 minute pe o parte, 3 minute pe cealalta. Asta e tot.

Photo 10.08.2011, 19 30 25Photo 10.08.2011, 19 31 39

Ba nu! Am mintit! Abia acum incepe!

Photo 10.08.2011, 19 34 18Photo 10.08.2011, 19 36 18

Photo 10.08.2011, 19 38 32Photo 10.08.2011, 19 40 42

Niciun comentariu: